Translate

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Ενεργός μαθητής σήμερα -Ενεργός πολίτης αύριο»




η φωτογραφία από το ιστολόγιο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ορχομενού


Την Πέμπτη  14 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ανοιχτή συνέλευση  Γονέων , Δασκάλων και Μαθητών με συμμετοχή και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικερίου.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αισθητική αναβάθμιση του σχολείου μας. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα των δασκάλων και μάλιστα  υποσχεθήκαμε να βρισκόμαστε σε τακτά διαστήματα και να παίρνουμε αποφάσεις για ανάληψη δράσεων ,προκειμένου να λύνουμε άμεσα  τα προβλήματα του σχολείου μας.
   Η συνέλευσή μας  είχε όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν μια δημοκρατική συλλογική διαδικασία: πάθος , προτάσεις , κριτική , αποφάσεις.
   Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε είναι να ομορφύνουμε το σχολείο μας βάφοντάς το  εσωτερικά με χαρούμενα χρώματα. Αυτό θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Φυσικά θα συνδράμουμε όλοι. Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων   θα μετρήσουν και θα υπολογίσουν τα εμβαδά και θα  εκτιμήσουν πόσα λίτρα χρώμα θα χρειαστεί. Οι γονείς δημιούργησαν εθελοντικές ομάδες και θα βάψουν τις τάξεις. Το σχολείο θα αγοράσει τα χρώματα με χρήματα της επιχορήγησης του Δήμου Ν. Πηλίου .
Έτσι θα συμβάλουν όλοι και πιστεύουμε ως την άνοιξη , με συμμετοχική εργασία να αλλάξουμε την εικόνα του σχολείου, μέσα κι έξω.
  Παιδιά, γονείς και δασκάλες   έχουν πολλές ιδέες για την αυλή και την είσοδο του σχολείου. Αλλά αυτές θα καταγραφούν και θα ψηφίσουμε δημοκρατικά , για να προχωρήσουμε σε δράσεις.
  Το Τρίκερι είναι ένα πανέμορφο χωριό και αξίζει ένα πανέμορφο σχολείο.
Φυσικά οι  συλλογικές δράσεις  θα έχουν στόχο και στην αλλαγή εξοπλισμού , στην ανακύκλωση υλικών και στην αγορά εποπτικού υλικού νέας τεχνολογίας , για να γίνεται το μάθημα με σύγχρονες μεθόδους.
  Η όλη διαδικασία αποτελεί για τα παιδιά ένα μάθημα Δημοκρατίας. Θα μάθουν , πώς οι πολίτες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δουλεύουν συνεργατικά , για θέματα αισθητικά και περιβαλλοντικά . Και το κυριότερο: Θα μάθουν να δουλεύουν στον τόπο τους για τον τόπο τους!